A Kopján Józsi szerint, aki tolatásnál csak úgy lát ki a matricák között, ha előtte kiszáll a kocsiból és távcsővel körbe kémlel, Platini személyesen járt Blokhin mesternél, hogy ugyan már Kárpátaljáért cserében így utólag adjanak az ukránok már legalább egy pontocskát a franciáknak. De Blokhin mester ehelyett rászorított a zacskójára és kiköpött oldalra, így a ma estét a csigazabálók és más egyéb közhelyről elhíresült nagyképű gallok, hacsak Asterixet be nem rajzolják a kezdőbe, igencsak feszülten várhatják.

Kevéssé ismert tény egyébként, hogy Kárpátalján nem csak tócsnit esznek és pelmenyit keserűen, miközben búskomoran agonizálnak Trianon miatt, hanem Turjaremete lakói két pofára zabálják a békacombokat is. A békafogyasztást kik mások, a franciák honosították meg a 19. század elején, és hogy hogy kerültek Kárpátaljára? A waterlooi csata után a győztes országok úgy döntöttek, hogy a napóleoni hadsereg összes tisztjét száműzik Franciaországból, mielőtt még nekiállnának ármánykodni, aztán mivel az osztrák császárság legtávolabbi pontja Kárpátalja volt, ezért Ausztria ide küldte a francia katonákat, akik megkedveltették a helyiekkel a békahúst. Úgyhogy amennyiben a franciák a ma esti kudarcuk után felszállnak a csapatbuszra a mérkőzést követően a donyecki stadion parkolójában, és zötykölődnek laza 1369 km-ert Turjaremetéig, vigasztalódhatnak egy kis hazaival. Bár nem tudom, hogy déli gyümölccsel hogy állnak arrafelé, hogy azért a csapat azon fele is tudjon harapni valamit, akikről a francia egyenjogúsági törekvés eredményeképpen szintén elszíneztek sakkbábukat.

A mérkőzésnek taktikai szempontból nagy kérdése lesz, hogy az egy játékossal felálló svédek ellen masszív védekező munkát tanúsító Timoscsuk mit fog csinálni középen, amikor a franciák főleg a széleken próbálnak behatolni, egészen pontosan Ribery és Nasri. Akik ha a mai estén is főleg Dombi Tibor szellemét idézik meg, és Benzemához csak akkor tudják eljuttatni a labdát, ha kiszúrják és a félidőben betömködik a kabátzsebébe, akkor jó esélyünk van arra, hogy a támadásra is fektessünk hangsúlyt, ami meglepheti a franciákat, mert az idei nagyekisbén még ilyennel biztos nem találkoztak (max az utcán a lengyel szurkolóktól).

Maradjunk azonban mink is óvatosak, és nem csak azért mert előre nem feni a kést a medve böllére sem, hanem mert Blokhin mester is feltartotta mutatóujját, hogy na azért ácsi, hiába gyepáltuk el a svédeket, két buktával még felülhetünk a szopórollerre. Mielőtt a csapat elutazott Donyeckbe, még tartottak egy nyílt edzést Kijevben, ahol több ezer ukrán szurkoló kísérhette árgus szemekkel, hogyan nyújt Seva a zöld pázsiton. Aki a svédek elleni mérkőzés előtt egy zozulica nevű sípot kapott ajándékba egy szurkolótól, és tekintettel arra, hogy az ukránok többsége rendkívül babonás, a csodasíp mágikus erejét megtapasztalva, várhatóan további darabokat fognak a mai mérkőzés előtt Sevcsenkonak ajándékozni. 14.000 zozulica már elég lehet Debuchy, Mexes, Rami és Evra ellen, számolgatnak az ukránok, Sevcsenko pedig törheti a fejét, hogy a Diótörőt vagy a High way to hell ukrán népzenésített változatát sípolja a francia védők fülébe.

Aki azt hinné, hogy kizárólag a volt Milan klasszist látják el a szurkolók ereklyékkel, az legalább egy emberi tulajdonságot felismerhet magában, tévedett. A másik veterán támadó, Andrij Voronin egy bulawát, vagyis egy a rusz birodalom idejére tehető buzogányt kapott ajándékul, gondolom arra az esetre, ha Sevcsenkonak mégsem sikerülne elbűvölnie a védőket.

A tegnapi napon egyébként a két kapitány közösen tartott sajtótájékoztatót, ahol mindketten a nagy hőségre panaszkodtak, de ha Voronin elég erősen csapkod a buzogányával, akkor remélhetőleg csak a franciák fognak leizzadni. Blanc szerint egyébként az előző meccsen mutatott lassúság, pöcsmörészés, tetverészés végzetes lehet egy a vérbajos angolokénál könyörtelenebb csapat ellen, és itt kétséget kizáróan a mi fiainkra célzott. A korábbi 97-szeres válogatott labdarúgó hozzátette, hogy a régi szép vagy néha kevésbé szép időkben számos alkalommal kellett fognia Sevcsenkot, aki ellen igazán nehéz volt játszani. És ugyan már az ukrán sem 20 éves, de az igazán nagy spílerek a nagy tornákon is remekelnek, és ő Christiano Ronaldot Sevcsenkot ilyen játékosnak tartja.

Ennyi kedves bók után valóban az a legkevesebb, hogy a franciáknak valóban kedveskedjünk majd némi békával, hogy a mérkőzés után ne maradjon keserű a szájuk íze.

4 komment

Címkék: sevcsenko franciák felkészülés hangolás voronin

A bejegyzés trackback címe:

https://ukran.blog.hu/api/trackback/id/tr114590095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Ez is csak egy nick 2012.06.15. 15:25:25

Miért olyan barom írja az ukránokról szóló blogot, aki nem tudja rendesen leírni a neveket sem?

Nem Blokhin, hanem Blohin. Nem Voronin, hanem Voronyin.

És akkor a förtelmes helyesírásról még egy szót sem szóltam.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2012.06.15. 16:31:58

@dr. Ez is csak egy nick: gyere írd te, holnaptól te csinálod. mondj egy mailt, meghívlak blogolni.

Dura 2012.06.15. 16:57:02

@dr. Ez is csak egy nick: igazad van, aki nem tud két nevet tökéletesen leírni, az egy barom. Teljesen alkalmatlan arra, hogy írja az ukrán blogot. Az, hogy érdekes és humoros az írás, az másodlagos.

Építő kritika szükséges, de ilyen ostobaságokba belekötni, mint ez teljesen nevetséges. Szép a nyelvezet, majdnem tökéletes a helyesírás, hibázni meg mindenki szokott. Sose fogom megérteni, hogy valakinek hogy lehet ennyire érzékeny az idegrendszere, hogy ilyenek miatt beszólogasson. Persze mindenki azt kezd az idejével és energiájával, amit akar. Izom Tibi írt egy frappáns cikket, te meg BloKhinon idegesíted fel magad :-)

retard 2012.06.19. 14:46:58

Jobb lett volna, ha a blogmotor nem nyeli be annak idején az én első kommentemet, miszerint:

Jó írás lett, nevettem.

A trollokra meg ignore.

Várom a mai posztot.
süti beállítások módosítása