Tárul miki móka tára, ennek kapcsán csokorba szedtem egy csokorra való érdekességet. Annak ellenére, hogy az ukrán foci iránti érdeklődés továbbra is annyira alacsony, hogy gondoltam is rá, hogy a jövőben inkább a kdnp-ről írok blogot. De a keresztény fiúk nem lesznek kint az EB-n, az ukránok pedig igen. Úgyhogy ha a  kdnp azt akarja, hogy írjak róluk, rendezzenek maguknak saját Európa-bajnokságot, vagy kérjék meg a Szijjártót, hogy nyomja be őket a németek helyére!

Az, hogy a csapat a Blikken felnőtt, szenzációra éhes közönségnek elsőre unalmasnak tűnhet, azért is van, mert csendben, rendben, fegyelemben készülnek Blokhin mester higgadt irányítása alatt. Nem kurváznak, mint a németek, nem provokálják feleslegesen a szurkolókat  néger játékosokkal, mint a hollandok és nem hívják be az Fc Lviv-ből a szertárost, mint az angolok.

A széntabletta-gate is megoldódni látszik, a játékosok szerint a altáji kellemetlenségekről kétséget kizáróan a német szállodában felszolgált saláta tehetett, ami Blokhin mester szerint akár imperialista szándékos szabotázs is lehetett.

A csapat egyébként tegnap este 8-kor nyilvános edzést tartott, ahol számos mezt osztottak ki a nézők között, hogy minél többen viselhessék a nemzeti együttes felszerelését, ha már egyszer az átlagfizetés kb. felébe kerül egy. A játékosok viszont vehetnének párat, amennyiben megnyernék az EB-t a 13 millió eurós prémiumból, amit a szövetség felajánlott. Ez fejenként 404 ezer eurót jelentene, ami nem rossz lóvé, főleg annak tükrében, hogy a németek végső győzelme esetén a germán játékosok fejenként "csak" 300 ezret markolhatnának fel a kasszánál. Mondjuk így egymást közt, az ukrán szövetség akár a hatszorosát is felajánlhatta volna a srácoknak, ugyanolyan nyugodtan aludhatnának akkor is ha összesen 40 hrivnya lenne a kasszában.

Reméljük azonban, hogy a srácok több pozitív meglepetést fognak okozni a pályán, mint a pályán kívül, ami az alábbi összeállítás alapján (de kizárólag az alapján) nem lesz nehéz.

Taras Mikhalik

A Dinamo Kijev játékosa pár éve még az utcán kergette a labdát, egészen addig amíg a CSZKA Kijev le nem igazolta heti 100 dolláros fizetésért. A múlt azonban nem merült teljes feledésbe, legalábbis a Volyn amatőr régiójában fújó egyik játékvezető számára biztosan nem, aki elmesélte, hogy pár éve a Dinamo mostani sztárja kiszúrta meccs után a kerekeit, csak azért mert pirossal leküldte őt a pályáról. Mikhalik szerint mindez képtelenség, amit szerinte igazol, hogy ő annyira szereti Volyn térségét, hogy a mai napig inkább odajár horgászni és vadászni, minthogy mondjuk Balin süttesse a hasát.




 
Yaroslav Rakitskiy

A balhátvéd a 2008-2009-es tarcsi bajnokságban 11 gólt lőtt és csak négyet tizenegyesből. Balhátvéd létére! A tarcsiban! Fú, lesznek itt még izgalmak, érzem.

 

 

 

Oleh Gusev

A személyes kedvencem annak ellenére, hogy most egy erőtől duzzadó kozák Gattuso, gyerekként olyan kis nyomorék volt, hogy az anyja már azon gondolkodott, hogy a falhoz csapja, csak ne kelljen megint elvinni a rendelőbe. Míg a többiek kosaras kártyát gyűjtöttek, addig a kis Oleh orvosi igazolásokat. "1992-es fülmirigy gyulladás" ragasztotta be a helyére, a fejjel kapcsolatos betegségek mellé.

 

Ruslan Rotan

Kapaszkodjon meg mindenki a fülébe, Rotan felesége Maria korábbi Európa-bajnok karatés! A játékos bevallása szerint két felmosás között az asszony tanított neki pár mozdulatot is. "Kár, hogy nem védő vagyok, ha rajtam múlna az angoloknak előbb-utóbb muszáj lenne behívniuk Rio Ferdinandot, ha már Károly herceget is lerúgtam. Azért a végén Rio fejét is lerúgnám, mint a tököt, de a rasszizmus egyébként tőlem távol áll, ezt mindenképpen írja le, mert nagyon érzékenyek ezek a típusú emberek." - ez utóbbit egyébként nem biztos, hogy mondta, bár biztos érdekesebb lett volna.
 

 

Artem Milevskiy

A Minszkben született és már az U16-os Fehérorosz korosztályos válogatottat is megjárt csatár egy interjúban bevallotta, hogy a jogosítványát inkább megvette a jó öreg ukrán piacok egyikén, ahelyett hogy az ipszilonozással baszódott volna. "És? Nem értem miért olyan nagy ügy ez, Ukrajnában mindenki ezt csinálja!" - tette hozzá a játékos, aki tíz képéből nyolcon kussoltatja a közönséget. Stas Gorin barátom egyébként a hallottakra beismerőleg bólogat mellettem.

 

 

Andriy Yarmolenko

A játékos a kezdetekben annyira szarul játszott, hogy több vicc jelent meg róla, mint Tottiról Lombardiától Szicíliáig oda-vissza, amiket a szélső saját bevallása szerint mindig mosolyogva olvasott. Később amikor már nem játszott annyira szarul, kevesebb új vicc is látott vele kapcsolatban napvilágot, amin annyira felbátorodott, hogy nézőként kiment a Dinamo pályára. Na ez elég motiváció volt a többi szurkolónak, akiknek egyből számtalan vicces dolog eszükbe jutott, amiket rögvest oda is kiabáltak neki, nehogy elfelejtsék. Azóta Yarmolenko nézőként inkább mégsem jár meccsekre, elég neki amit játékosként kap.

 

 Az alábbi videó tanulsága szerint az ukránok az EB-re megszereztek egy vidám vasárnap tánckoreográfia-franchiset, amiben van szívósszevű márta is, meg mindenfaszom, gondolom azért, hogyha a 13 milla mégsem lenne elég motiváció a srácoknak.

Az alábbi kép viszont bizonyíték arra, hogy az ukránokat nem csak az ukránok szeretik. De nem csak Beckham, Maradona is nagyon kedveli Ukrajnát. Szeressük hát mink is őket, mondom ezt mind a hat kedves olvasómnak.




 

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ukran.blog.hu/api/trackback/id/tr484573143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása