Muszáj szakmáznunk, mert Blokhin vezérezredes kihirdette addigi végleges 23-as keretét, amíg egyikük nem iszik az öltözőben egy kis csapvizet, mint anno az ukrán túránkon a Bolond, mert akkor lehet új embert behívni és egy papot is.

A kerettel általában a szövetségi kapitányon kívül mindenki elégedetlen. Különösen Oleksandr Bandura, Vitaly Mandziuk és Taras Stepanenko, akik a hétfői Észtország felett aratott megsemmisítő, dehumanizáló, pörölycsapás-szerű 4-0-ás győzelem után zavart haza Blokhin, véglegesítve az alábbi keretet:


Kapusok: Oleksandr Goryainov (FC Metalist Kharkiv), Maxym Koval (FC Dynamo Kyiv), Andriy Pyatov (FC Shakhtar Donetsk).

Mint az talán egyáltalán nem közismert, sérülés miatt nélkülöznünk kell a válogatott első számú kapusát, Oleksandr Shovkovskiy-t, a Dynamo Kiev hálóőrét. Stas Gorin megbízott szakkomentátorom szerint az őt helyettesíteni próbáló három férfi arra is méltatlan, hogy Shovkovskiyt lecidázzák. Ezen a poszton tehát nagy a baj, egy emberként aggódik Ukrajna népe.

Védők: Bohdan Butko (FC Illychivets Mariupil), Olexandr Kucher (FC Shakhtar Donetsk), Taras Mikhalik (FC Dynamo Kyiv), Yaroslav Rakitskiy (FC Shakhtar Donetsk), Yevhen Selin (FC Vorskla Poltava), Yevhen Khacheridi (FC Dynamo Kyiv), Vyacheslav Shevchuk (FC Shakhtar Donetsk).

Középpályások: Olexandr Aliyev (FC Dynamo Kyiv), Denys Garmash (FC Dynamo Kyiv), Oleh Gusev (FC Dynamo Kyiv), Yevhen Konoplyanka (FC Dnipro Dnipropetrovsk), Serhiy Nazarenko (SC Tavriya Simferopol), Ruslan Rotan (FC Dnipro Dnipropetrovsk), Anatoliy Tymoshchuk (FC Bayern München), Andriy Yarmolenko (FC Dynamo Kyiv).

Csatárok: Andriy Voronin (FC Dinamo Moskva), Marko Dević (FC Shakhtar Donetsk), Artem Milevskiy (FC Dynamo Kyiv), Yevhen Seleznyov (FC Shakhtar Donetsk), Andriy Shevchenko (FC Dynamo Kyiv)

Nagy meglepetések nincsenek, Sevcsenko még mindig a keretben, és ezt lehet magának Stadler Józsefnek köszönheti, aki állítólag 16-17 éves korában elzavarta Akasztóról, merthogy nem tudott labdát vezetni. Ezt egyébként valószínűleg nem csak Józsibá' gondolta így, hanem 2006 és 2009 között a legtöbb Chelsea drukker is, amikor Seva mintegy megágyazott Torres mostani teljesítményének. A nagy öreg viszont az utóbbi időben magára talált a Dinamo Kijevben, szórja a gólokat, mintha nem lenne holnap. Roman Abramovics számára viszont az idő vagy mindent megszépít, vagy állandó fellációja van az aranyhajú láttán, mert pedzegetik, hogy megint a kékeknél akarná tudni, ezúttal edzőként. Erre a célra állítólag harmincmillió jó angol fontot szánna Csukcsföld kormányzója. A haraszt zörgését erősíti, hogy Sevcsenkót az utóbbi időben többször látták a londoni csapat edzőpályája körül, bár az is lehet, hogy csak Terry hekkeli tovább a szigetországi válogatottat, és adja át neki titokban egy borítékban a színesbőrű angol játékosok listáját, akik kaphatóak egy kis heccelésre.

Legközelebb egyébként pénteken csapnak össze a fiúk az osztrákokkal, ha már éppen a sógoroknál edzőtáboroznak. Mondjuk ahelyett hogy jöttek volna Tatára, aztán lőhetett volna nekik kapura a Viktor meg a Szijjártó, amitől a három hikomatos portásunk is megedződött volna.
 

Szólj hozzá!

Címkék: ukrajna csapat eb sevcsenko

A bejegyzés trackback címe:

https://ukran.blog.hu/api/trackback/id/tr274554471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása