Theo van Seggelen, a Fifapro rasszizmusért felelős egyik fejese a napokban megnézte a borat című filmet, hogy valamennyit tájékozódjon így az eb előtt a térségről, és bizony kicsit belecsinált a gatyóba. véleménye szerint ugyanis fennáll az esélye, hogy ebben a sárga-kék zászlójú távoli országban az odalátogatóakat rasszista provokációk érik, teszemazt a lakatos család megy ki a meccsre, hogy a sajátjaiknak, az olaszoknak drukkoljanak, amikor eléjük áll négy ukrán és provokálni kezdik őket azzal, hogy jöjjenek be a kapualjba egy kis közmunkára. a fifapro fejes szerint ráadásul a meccsek egy részét ukrajnában a semmi közepén tartják majd, ahol ugye semmi nincs, kivéve a rasszizmust, mint az űrben a sötét anyag. ha theo van seggelen úr járt volna 1995-ben az üllő útnál, akkor tudhatná, hogy igen forgalmas csomópontok közelében is felcsendülhet az uhu-uhu egy-egy színesbőrű játékos labdaérintésénél, míg például akasztón mindennel együtt rasszizmus sem volt, pontosabban szurkoló sem, aki azt megtestesíthette volna.


 a civilizált nyugaton nemet mondanak a rasszizmusra

állításai tudományosságát egy adattal erősíti, minthogy egy vizsgálat szerint a térségben a labdarúgók 9,6%-át éri rasszista köcsögösködés, és akkor nem beszéltünk pisont istvánról, aki már visszavonult. mindenesetre reméli, hogy a kelet-európai térségben a rasszizmusért felelős szurkolók nem ugyanazok lesznek, mint akik kilátogatnak majd az eb-n a meccsekre, mert be is baszna, hogy a franciák meccsén a félidőben a pálya tele lenne banánnal. "szerintem annyit akkor sem tudnának megenni, ha az összes feketét becserélné laurent blanc szövetségi kapitány" - fejezte ki aggodalmát
theo van seggelen.

1 komment

Címkék: rasszizmus eb

A bejegyzés trackback címe:

https://ukran.blog.hu/api/trackback/id/tr914550721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attilka87 2012.05.29. 20:50:29

A huhogás és a banándobálás kitüntetett figyelmet jelképez, mely becsülendő, nem úgy, mint a közömbös érdektelenség, Segg úr.
süti beállítások módosítása