Megtört lendület

2012.06.03. 13:10 IzomTibi

Gondoltam erkölcsi és morális kötelezettségem rögzíteni, hogy pénteken kiszoptunk 3-2-re az osztrákoktól. Se Stas Gorin barátom, se a csapat, se az ukránok nincsenek azonban elkeseredve, és én sem azért csak most számolok be az eseményről, mert a szombati napot egy szekrénybe zárva töltöttem három üveg vodka társaságában, hogy valahogy feledni bírjam a tragédiát. A beszámolók szerint a két csapat kifejezetten mozgalmas, jó felkészülési mérkőzést játszott, az ukránok kommentjei is legfeljebb Fortunát marasztalták el. Érdemes megnézni az alábbi összefoglalót, írom ezt mindannak a hat embernek, aki ezt a bejegyzést figyelemmel követi.

Az ukránok 7 meccse nem kaptak ki egyébként, kedden a törökök ellen lehet javítani, akiktől nem kell beszarni, csak azért mert elverték a portugálokat. Addig pedig tovább készülgetnek a fiúk a tiroli Walchsee-ban, és az alábbi képre tekintve érthetőnek tűnik, hogy Blokhin mester miért találta ideálisnak a helyet a nyugodt felkészüléshez. Az  1800 helyi tiroli paraszt lakos és a tehenek csendben hagyják dolgozni a fiúkat, akik bár a szállodában szoktak internetezni, de annyira átragadt rájuk a környező zöld fű növésének békés nyugalma, hogy teljesen hidegen hagyja őket az összes EB-vel és átigazolásokkal foglalkozó hírek.


 

Itt készülnek az ukránok, csak remélhetőleg több labdával és kevesebb naptejjel.

A lényeg azért mégiscsak az alkoholista halszagú vikingek a svédek elleni első meccs lesz, akik Oleksandr Aliyev szerint se az angoloknál, se a franciáknál nem lesznek könnyebb falat. Ennek ellenére muszáj lesz alakítani valamit már az első meccsükön, mert a 2006-os VB-n kicsit könnyebb volt a spanyolok elleni vesztes meccs után behúzni 6 pontot Tunéziától és Szaúd-Arábiától, mint most a csigazabálóktól franciáktól és a vérbajos, degenerált szigetlakoktól az angoloktól.

Addig viszont Blokhin mester tovább kísérletezhet, különösen a védelem bal oldala vár még megfejtésre, mert az ott foglalkoztatott Rakitskiy meglehetősen instabil volt, ráadásul nem tudni, hogy taktikai megfontolásból-e, de előrefelé kevesebbet mozgott, mint egy átlagos folyami rák. Ráadásul a középső robosztus védelmünk is igen lassan pörög-forog, egy-egy felgyorsított osztrák támadásnál csak integettek a támadók után. Bezzeg a jobbhátvéd Gusev kettőt vágott, ráadásul egész teljesítményével a mérkőzés legjobbja volt. Elől Devic és Voronin kapott bizalmat, és bár nem lőttek gólt, de jóval biztatóbban mozogtak, mint a csereként beállt Sevcsenko, úgyhogy jogosnak tűnik, hogy a nagy öreg csak a padon kap helyet. 

Úgyhogy aggodalomra semmi ok, főleg hogy a fiatal ukránok kettőnullra kitömték a svédeket a hétvégi U21-es selejtezőn.

1 komment

Címkék: ausztria felkészülés svédek

A bejegyzés trackback címe:

https://ukran.blog.hu/api/trackback/id/tr544562689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása